Genel Başkanımız Mehmet Şahin: Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’i rahmetle anıyorum

Genel Başkanımız Mehmet Şahin: Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’i rahmetle anıyorum

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, “dava adamı Aliya İzzetbegoviç’i ölümünün 15. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada: halkı için her zaman dik duran, sesini de sözünü de en yüksek perdeden dünyaya haykıran bir lider olduğunu ifade ederek; 19 Ekim 2003 tarihinde vefat eden Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'i vefatının sene-i devriyesinde kez daha rahmetle yad ettiklerini söyledi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin Aliya İzzetbegoviç hakkında şunları kaydetti: “Hayatı boyunca karşılaştığı tüm zorluklara rağmen Bosna Hersek’i bağımsız bir devlet yapmayı başaran Aliya İzzetbegoviç sadece Bosna Hersek’in değil tüm dünyanın gönlünde derin bir iz bırakan 20’nci asrın en büyük Mü’min, mütefekkir ve müşfik devlet reisiydi. Siyasi önderliğinin yanı sıra entelektüel kapasitesi, eserleri ve sözleriyle yarınlara önemli mesajlar bıraktı.

"Savaşta büyük zulme uğradınız, zalimleri affedip affetmemekte serbestsiniz. Ne yaparsanız yapın ama soykırımı asla unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır. Onların daha çok tank ve topları vardı, bizim ise daha çok ruh ve cesaretimiz vardı, Bosna için atan kalbimizden başka hiçbir şeyimiz yoktu. Her şeye kadir olan Allah'a hamdolsun ki köle olmayacağız." diyen Bosna-Hersek’in unutulmaz Cumhurbaşkanı merhum İzzetbegoviç’i vefatının sene-i devriyesinde bir kez daha saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 19 Ekim 2018 Cuma