Genel Başkanımız, Çaykur Temsilciler Meclisi'ne katıldı

Genel Başkanımız, Çaykur Temsilciler Meclisi'ne katıldı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Doğu Karadeniz Rize Şubemiz tarafından düzenlenen Temsilciler Meclisi toplantısına katıldı.

Temsilciler Meclisi toplantısına, Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Emin Sürücü, Tevfik Ali Hançeroğlu, Rize Şube Başkanımız Sultan Murat Karadağ, Rize Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve Temsilcilerimizin yanı sıra çok sayıda üyemiz katıldı.

Temsilciler Meclisinde konuşan Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Rize Şubemiz tarafından düzenlenen Temsilciler Meclisi toplantısında temsilci ve üyelerimizle bir arada bulunmanın kendisi için çok önemli olduğunu söyledi.

TÜRKİYE SALDIRILARA BOYUN EĞMEDEN YOLUNA DEVAM EDECEK
Ülkemizin her taraftan saldırı altında olduğunu ancak İslam ümmetinin en büyük ve son kalesinin Türkiye oluğunu vurgulayan Şahin, Sancak buradan düştü, buradan kalkacak. Bütün İslam dünyasının gözü Türkiye'de. Türkiye'nin menfaatine gelişmeler olduğunda adeta bayram havası yaşıyorlar. Biz onlara göre daha fazla çalışacağız, İnşallah Türkiye bu saldırılara boyun eğmeden yoluna emin adımlarla devam edecek" dedi.

DARBECİLER İFADELERİ İLE DAVAYI SULANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR
15 Temmuz'da Türkiye'nin uçurumun eşiğinden döndüğünü söyleyen Şahin "Şimdi unutturmaya çalışıyorlar, sulandırmaya çalışıyorlar. Darbecilerin son ifadelerine baktığımızda bu açıkça ortadadır. Herkesin aklını bulandırmaya, bu davayı sulandırmaya hatta bu aslında kontrollü darbeydi demeye çalışıyorlar. Bunun arkasında uluslararası aktörler, uluslararası medya var. Ülkemizi her taraftan sıkıştırmaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

MİLLET İRADESİNE HERKES SAYGI GÖSTERECEK
7 Haziran 2017 Çarşamba günü Hak-İş Konfederasyonu olarak Sincan'da görülen davalara müdahil olmak için başvuruda bulunduklarının atlını çizen Şahin, "Hak-İş ailesi olarak 4 Şehit ve 114 yaralımız var. Seçilmiş Cumhurbaşkanı, seçilmiş hükümeti devirmek suçuna teşebbüs eden darbecilere karşı müdahillik talebinde bulunduk. Bundan sonraki her duruşmada Konfederasyon olarak Ankara'dan bir Şubemiz Sincan mahkemelerinde duruşmalara katılacak. İktidarda başka parti de olsa tavrımız aynı olacaktı. Biz millet iradesine saygı gösteriyoruz, herkes saygı gösterecek. Millet kimi seçiyorsa yönetecek olan odur" ifadelerini kullandı.

KIDEM TAZMİNATINDA MEVCUT HAKLARIMIZDAN BİR MİLİM GERİYE GİTMEYECEĞİZ
Kıdem Tazminatında şuana kadar sendikalara ve kamuoyuna yansıyan bir taslağın olmadığını belirten Şahin, "Biz de bütün işçi konfederasyonları ve bütün işçiler gibi tedirginlik yaşıyoruz. Mevcut haklarımızdan bir kayıp olur mu endişesi var. Hak-İş olarak tavrımız çok net. Hiçbir şekilde Kıdem Tazminatının mevcut durumundaki haklarından  bir milim geriye gitmeyi kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Hükümete çağrımız hazırlanan taslağın bir an önce Konfederasyonlar, işçiler ve kamuoyuyla paylaşılmasıdır" açıklamasında bulundu.

TAŞERON MESELESİNİN İYİ ŞARTLARDA ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ
"Taşeron işçiler ile ilgili daha önce 'Sözleşmeli Personel Yasası' denilen Toplu Sözleşme ve ikramiye hakkının olmadığı, işçi sendikalarının üyeliklerinin de düşeceği bir taslak getirildi. Bu düzenlemeye itiraz ettik ve Cumhurbaşkanımıza gittik. Kendisi de çalışmanın bu şekilde içine sinmediğini belirtti. Sonuç olarak bu taslak rafa kalktı diye konuşan Şahin, "Cumhurbaşkanımızın bu meseleye bakış açısı  Bakanlıklarda ve kamuda asli işlerin ayırt edilmesi, asli işlerde çalışan taşeron işçilerin doğrudan kadroya alınması, yardımcı işlerde çalışan taşeron işçilerin de yine alt işveren sözleşmeleriyle çalışmaya devam etmesi yönündedir. Bu yönde henüz bir gelişme olmadı. Konfederasyon olarak taşeron meselesinin iyi şartlarda çözülmesini bekliyoruz.

ÜCRETLER VERGİDEN MUAF TUTULSUN
Bütün ücretli kesimin en büyük mağduriyetlerinden birisinin vergi dilimlerinin kümülatif olarak sürekli arttığını belirten Şahin, "Yılbaşında aldığımız maaş ile yıl sonunda aldığımız maaş arasında ciddi fark var. Biz ücretin asgari kısmının vergiden muaf tutulmasını talep ediyoruz. Her platformda dile getirmeye devam ediyoruz ve edeceğiz" dedi.

'VARLIK FONU' ÇAYKUR'UN GİDİŞATINI DOĞRUDAN ETKİLEMEYECEK
Çaykur'un, Türkiye'nin bütün büyük işletme ve şirketleri ile birlikte fona aktarıldığını söyleyen Şahin, Bizim yaptığımız görüşmelerden anladığımız, bu bizim iş hayatımızı, Çaykur'un gidişatını doğrudan etkileyecek bir durum değil. Bu sadece Türkiye'nin yurtdışından daha rahat kredi ve fon sağlamasını temin etmeye yönelik bir girişimdir. açıklamasında bulundu.
Çaykur'un özelleştirilme iddialarına da değinen Şahin "Çaykur sıradan ve satılabilecek bir işletme değildir. Cumhurbaşkanımız yönetimdeyken bu düşünülemez. Hatta hiçbir idareci bunu yapamaz ve cesaret de edemez. Çünkü Doğu Karadeniz halkı çaydan geçiniyor. Sosyal politika maliyeti yüksek olur" dedi.

MEVSİMLİK İŞÇİ MESELESİNİ SAĞIR SULTANBİLE DUYDU
"Çaykur denildiğinde bizim iki büyük meselemiz var. Birincisi Mevsimlik İşçi arkadaşlarımızın meselesi, diğeri Toplu İş Sözleşmesidir. En son demokrasi panelinde başbakanımızın "Mevsimlik İşçi Meselesini sağır sultan bile duydu, referandumdan sonra bunu çözeceğiz" taahhüdünü bekliyoruz" diyen Şahin, Faruk Çelik zamanında beri bu konu ile uğraşıyoruz. Başbakan, bakanlar, milletvekilleri, kimi görürsek her ortamda bu konuyu gündeme getiriyoruz. Çözeceklerini söylüyorlar. Sadece biz sendika olarak sorunu anlatınca farklı algılanıyor, Bölgeden de baskı gelirse etkisi daha fazla oluyor. Sizde bölgenizde, belediye başkanları, milletvekilleri, il başkanlarına örgütlü olarak anlatmaya devam edin" dedi.

SENDİKAMIZ EMEKÇİLERİN HAYKIRAN SESİ OLMUŞTUR
Temsilciler Meclisinde konuşan Doğu Karadeniz Şube Başkanımız Sultan Murat Karadağ, "Bu yıl bütün temsilci arkadaşlarımız ile birlikte, fabrikalardaki sorunları ele alarak taslağımızı hazırladık. Yetkililer ile 4. görüşmemizi gerçekleştirdik. İnşallah iyi sonuçlar alacağız. Biz bu konuda sendikamıza güveniyoruz. Doğru zamanda, doğru yerde,  doğru insanlarla, doğru hedeflere birlikte yürüyoruz. Sendikamız emekçilerin haykıran sesi olmuştur" dedi.

OTURUMLAR ÇOK ÇETİN,  ÇEKİŞMELİ GEÇİYOR
Toplu İş Sözleşmesi ve 5620 sayılı kanun ile ilgili verilen mücadeleye değinen Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde 4. oturumu yaptık. oturumlar çok çetin, çekişmeli geçiyor. Son bir hafta içerisinde sözleşme ve mevsimlik işçi sorunu ile ilgili Çankaya Köşkünde verilen iftar davetinde Başkanımız ve Çalıma Bakanımız ile görüşme fırsatı bulduk, geçtiğimiz salı günü Hayati Yazıcı ve Osman Aşkın Bak ile görüştük. Biz mevsimlik işçi sorununun çözülmesini istiyoruz. Fakat şu ana kadar çabalarımızın karşılığını almış değiliz. İnanıyoruz ki bizlere destek olduğunuz müddetçe, er yada geç hem 5620 sayılı yasa ile ilgili hem de Toplu iş Sözleşmesi ile ilgili konularda başarılı olacağımıza inanıyoruz" dedi.
Konuşmaların sonunda, D. Karadeniz Rize Şubemizde teşkilatlanma döneminden bu yana büyük bir fedakarlık ve özverili ile çalışan Hemşin Çay Fabrikası Temsilcimiz Mahmut KOBAL'a, Genel Başkanımız Mehmet Şahin tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 12 Temmuz 2017 Çarşamba