Genel Başkanımız Mehmet Şahin'in 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin'in 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda milletimizin bayramını kutlayarak, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasının 30 Ağustos ruhu ile sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin şunları kaydetti: 

“Değerli Emekçi Kardeşlerim,
30 Ağustos Zafer Bayramı, “Peygamberler Ocağı” Ordumuzun milletimize kanıyla armağan ettiği, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken bir gündür. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı direniş meşalesini halkımız gururla taşımış ve 30 Ağustos 1922 tarihinde Dumlupınar Ovasında ülkemizi işgal edenlere hak ettiği cevabı vermiştir. Bu zafer komuta kademesinin zekâsı ve planlama kabiliyetiyle, Mehmetçiğimizin fedakârlığı ve cesaretiyle kazanılmıştır.

Değerli Arkadaşlarım,
Büyük zaferin kazanılmasının 96. yıl dönümünde, gelinen noktada ülkemizin sadece askeri değil ekonomik saldırıların da hedefi konumunda olduğunu görüyoruz. Vahşi kapitalist sistemin ülkemiz başta olmak üzere dünya çapında gelişmekte olan ekonomilere hücum ettiğine şahit oluyoruz.

Burada önemli olan sadece 30 Ağustos ruhu oluşturmak değil, aynı zamanda bu ruhu istikrarlı bir biçimde sürdürebilmektir. Milletimiz ülkesini her şeyin üzerinde tuttuğunu yaptıklarıyla kanıtlamıştır. Tarih kitapları bunu böyle yazar. Ancak bir ülkeyi sevmek demek sadece topraklarımız işgal edildiğinde cepheye koşmak değildir. Bir ülkeyi sevmek demek, o ülkeyi üzerinde yaşayan herkesle birlikte sevmek demektir.

İşte bu gerçeklerin ışığında bizler Öz Gıda-İş Sendikası olarak, işçi ücretleri üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesini istiyoruz, güçlü bir milli para istiyoruz, üreten ve ürettiğini ihraç eden bir ekonomi istiyoruz, işyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği kurallarının eksiksiz uygulanmasını istiyoruz, kayıt dışı istihdamın önlenmesini istiyoruz, daha fazla yatırım ve istihdam istiyoruz, daha müreffeh bir Türkiye istiyoruz. Çünkü ülkemizin kalkınması ve halkımızın refah seviyesinin artırılması adına atılan her adımın 30 Ağustos ruhunun sürdürülmesi yönünde atılmış adımlar olduğunu gayet iyi biliyoruz.

Bu vesileyle Büyük Zaferde terini ve kanını akıtmaktan çekinmemiş olan herkesi rahmet ve minnetle anıyoruz.”
Yayımlanma Tarihi: 29 Ağustos 2018 Çarşamba