Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in Kurban Bayramı Mesajı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in Kurban Bayramı Mesajı

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda Kurban Bayramının hoşgörü, huzur ve sevgi içinde yaşanması gereken günler olduğunu belirterek, bayramlarda kişisel çekişme ve kırgınlıkların unutulması; sevgi, dayanışma, barış ve huzurun tesis edilmesi gerektiğini ifade etti.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, şunları kaydetti: 

“Değerli Emekçi Kardeşlerim,
Bayramlar gönülleri kazanma seferberliğidir. Kurban Bayramı huzurun ve esenliğin bayramıdır. Bu mübarek bayramda değerlerimize sımsıkı sarılmalı; yetimlere, kimsesizlere el uzatmalıyız. Ne yazık ki Suriye'de, Myanmar'da, Filistin’de yaşanan katliamlar nedeniyle uzun yıllardır bayramlarımızı yüreğimiz yaralı olarak karşılıyoruz. Dünyanın her yerindeki, bilhassa acı çeken, zulme uğrayan kardeşlerimizin de bir an önce huzur, güven ve istikrar ortamına kavuşmasını diliyorum.

Ekonomik bir savaş verdiğimiz, milletçe en fazla birlik ve beraberlik ihtiyacı içinde olduğumuz şu günlerde dayanışma içinde olmamızın büyük önem arz ettiği malumunuzdur. Bizler Öz Gıda-İş Sendikası ve üyesi bulunduğumuz Hak-İş Konfederasyonu olarak Türkiye’nin köklü ve saygın sivil toplum kuruluşlarının başında geliyoruz. Her zaman bu bilinçle hareket ediyoruz ve yaptığımız her işi bu bilincin bize vermiş olduğu motivasyonla yerine getiriyoruz.

Teşkilatımızın Değerli Mensupları,
Sendikamızın kurulduğu 1976 yılından bu yana çatışmayı değil diyaloğu ve uzlaşmayı hedeflemiş bir sendikayız. Bu bağlamda yeni yüzyılın sendikal anlayışının temelinde “Sosyal Diyalog” kavramının bulunduğunun bilincindeyiz. Sizler de bu bilinçle hareket ediniz.

Unutmayınız ki, sendikacı toplumun bir adım önünde yer alan ve kendisini takip edenler için yolu aydınlatan kişidir. Bayram vesilesiyle sizler de bulunduğunuz yerlerde sadece sevdiklerinizi değil, aynı zamanda iş arkadaşlarınızı, temsil ettiğiniz işçileri, işveren temsilcilerini, bulunduğunuz ilin önde gelen mülki amirlerini de ziyaret ediniz. İçinde bulunduğunuz ortamla bağlantınızı asla kopartmayınız. Daima dara düşenin yardım istemek konusunda ilk aklına gelen kişi olunuz. Tüm bunları yaparken de sosyal medyayı etkin biçimde kullanınız. Türkiye’nin önde gelen sendikalarından birinin mensubu olduğunuzu asla unutmayınız. Anca bu şekilde sendikamızı ve emek hareketini daha iyi noktalara taşırsınız.

Kurban Bayramı vesilesiyle tüm insanlık ailesinin sevdikleriyle birlikte mutlu günler geçirmesini diliyorum.”
Yayımlanma Tarihi: 17 Ağustos 2018 Cuma