Çorlu Şube 10. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Çorlu Şube 10. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Öz Gıda İş Sendikası Çorlu Şube Başkanlığımızın 10. Olağan Genel Kurulu, 28 Haziran 2018 tarihinde Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Salonunda başarı ile icra edildi.

Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcımız Emin Sürücü'nün yaptığı Genel Kurula Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Emin Sürücü, Tevfik Ali Hançeroğlu, Şube Başkanlarımız, misafirler, delegeler ve üyelerimiz katıldı.

Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan Çorlu Şube Başkanımız Mahir Toksöz 10. Olağan Genel Kurulun birliğe, beraberliğe ve dayanışmasın artmasına vesile olması temennisinde bulundu.

Genel Kurula hitaben bir konuşma yapan Genel Başkanımız Mehmet Şahin; Çorlu Şube Genel Kurulu’nun başta emek hareketine, Öz Gıda İş'in mücadelesine ve ülkemize katkı ve destek vermesini temenni etti.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin konuşmasında şunları kaydetti;

"TÜRKİYE'NİN SAĞLIKLI BÜYÜMESİ ÜRETİME DAYALIDIR"
Türkiye'deki son büyüme rakamlarının sevindirici olduğunu fakat büyümenin sağlıklı ve sürdürülebilir olabilmesi için mutlaka üretime dayalı bir büyüme olması gerektiğini söyleyen Şahin, "Türkiye doğal kaynak zengini bir ülke değildir. Türkiye’nin bunu bilerek bilgi ve teknoloji temelli güçlü bir sanayi kurması ve kronik problemlerinden biri olan ihracatın ithalata bağımlılık oranını azaltması gereklidir. Türkiye gelir pastasını ne kadar büyütürse büyütsün, üretimdeki yüksek teknoloji payını ve yerlilik oranını artırmadığı sürece, büyümeyi sürdürülebilir hale getiremez. Bu başarılırsa işsizlikte sorun olmaktan çıkar" dedi.

"ÜLKE BÜYÜRKEN GELİR DAĞLIMIN ADİL OLMASI GEREKİR"
Şahin, büyüme rakamlarında en önemli meselenin halkın cebine dokunan kısmı olduğunu belirterek, "bir yandan ülke büyürken, gelir dağılımının da adil olması ve büyüyen pastadan düşük ve orta gelirli kesimin daha çok pay alabilmesi için gerekli önlemlerin alınması çok önemlidir" diye konuştu.

"TÜRKİYE 24 HAZİRANDA SEÇİMİNİ YAPTI"
Şahin, Türkiye'nin, 16 Nisan 2017’de gerçekleşen Anayasa değişikliği referandumunun ardından 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişi sağlayacak olan tarihi bir seçim gerçekleştirdiğini söyleyerek, sandıktan çıkan bu sonuçların vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.  

ÖZ GIDA İŞ ÖRGÜTLENMEDEKİ BAŞARISIYLA ÖNEMLİ YOL KATETTİ
31 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazete yayımlanan İşkollarındaki işçi sayılarına göre kendi işkolunda Öz Gıda İş sendikasının 33.509 üye sayısı ile Türkiye’nin en büyük sendikası olmayı sürdürdüğünü söyleyen Şahin sözlerine şu şekilde devam etti; “Öz Gıda iş olarak, yürüttüğümüz etkin örgütlenme çalışmamızın neticesinde elde ettiğimiz bu başarıyı son derece önemli buluyor ama yeterli bulmuyoruz. Hedefimiz ilk etapta 50 bin üyeye ulaşmak. İstikrarlı bir şekilde büyümesini devam ettiren Konfederasyonumuz HAK-İŞ de, Türkiye’nin en büyük konfederasyonlarından biri olmayı sürdürmektedir. Hak-İş kısa zamanda üye sayını 70.735 kişi arttırarak 544 bin 566 üye sayısından 615 bin 301’e yükselterek çok önemli bir başarıya imza atmıştır” diye ekledi.

İŞYERİ SENDİKA TEMSİLCİLİĞİNE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ
Şahin, işyeri sendika temsilciliğine çok önem verdiğini belirterek, "sendikal karne notumuzun en az yarısını teşkil eden temsilcilerimiz işlerini ne kadar iyi yaparsa, sendikamızı ne kadar iyi temsil ederlerse bizim karne notumuz da o kadar iyi olur" dedi. Şahin, Temsilcilerimiz demokrasinin gereği olarak seçimlerle işbaşına gelmektedirler. Bu teamül bundan sonra da devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir emekçi kitlesine ve temsilci arkadaşlara sahip olduğumuzun altını çizen Şahin, Temsilcilerimizin bilgi ve becerilerini daha fazla arttırsınlar diye elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Mersinde her sene yapılan eğitimlerimiz bu sene de devam edecektir" diye konuştu.  

SÖZLEŞMELERİMİZDE ÇOK ŞEFFAFIZ
Sözleşmelerle ilgili yaklaşımımızın tüm üyelerimizce bilindiğini söyleyen Şahin, "sözleşmelerimizde çok şeffaf ve rahat olduğumuzu, Türkiye şartlarında alabileceğimizin azamisini almak için masada sonuna kadar hareket ettiğimizi vurguladı. Şahin, Sözleşmeyi masada bitiremezsek nereye kadar gidiyorsa oraya kadar mücadele etmeye hazır olduk. Bundan sonra da hazır olacağız. Kimsenin kafasında en küçük bir şüphe olmasın. Bunu yaparken sizlerle birlikte hareket ediyoruz. Sizin talepleriniz temsilci arkadaşlar vasıtasıyla teklife dönüşüyor. Müzakere edip masada hep beraber yürütülüyor. Arkadaşlar neye karar veriyorsa sendikamızın kararı odur. Öz Gıda İş'in politikası budur" dedi.

İŞYERLERİMİZİN BAŞINA BİR SIKINTI GELMEMESİ LAZIM
Şahin, Unilever yağ kısmında bir satın almanın gerçekleştiğini ve Amerikalı bir fon şirketinin satın aldığını hatırlattı. Satın alanların derdinin istihdam olmadığını, yıl sonunda ne kadar kazanıp ne kaybettiklerine baktıklarına dikkat çeken Şahin, bu bizim için büyük bir risk barındırıyor. Bundan sonraki süreçte daha akıllı hareket etmemiz lazım. Atacağımız her adımı sendika olarak, üyeler olarak daha fazla kenetlenerek, karşılaştığımız riskleri göğüslememiz lazım. Bizim önceliğimiz baca tütecek, buradaki arkadaşlarımız işine devam edecek" diye konuştu.

Şahin, Unilever Algida işyerimizin dünyada en başarılı olduğu ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini ve bunun önemli bir avantaj olduğunu söyledi ve " Türkiye'de Algida çok başarılı. Demek ki bunda bizim de başarımız var. Bundan ne kadar övünsek azdır. O yüzden Algidayı gözümüz gibi korumaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Şahin, aynı şekilde Türkiye'de yılların markası, sucuğun duayeni, Apikoğlunun rekabet koşullarında zorlandığını ve küçüldüğünü belirterek, orada çalışan üyelerimizle beraberiz, sendikanın ötesinde işler yapıyoruz. Meselenin çözümü için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.  Dünyanın artık değiştiğini, eski sendikacılık anlayışının kalmadığını söyleyen Şahin, sadece sendikacılık yapmadığımızı, örgütlü olduğumuz işyerlerimizin yaşaması için büyük mücadeleler verdiğimizi ifade etti.

ÇORLU ŞUBEMİZİN ÇOK DAHA BÜYÜK BİR ŞUBE OLMASI GEREKİR
Şahin, Koskoca Trakya bölgesinde çorlu şubenin çok daha büyük bir şubemiz olması gerektiğini dile getirerek, " Bu kongrede yeniden seçilecek arkadaşların üzerinde büyük var. Kendi kendimizle rekabet etmeyeceğiz. Kendi dışımızdaki örgütlü olmayan işyerlerini de Öz Gıda Çatısı altında örgütlemek hepimizin görevidir" çağrısında bulundu.

Çorlu Şube seçilecek yeni yönetimine başarılar dileyen Şahin, "Kongrenin emek camiasına, Hak-İş'e, Öz Gıda-İş'e, teşkilatımıza ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

"CÜNEYT AYDIN YENİ ÇORLU ŞUBE BAŞKANI OLDU"
Misafirlerin konuşmalarının ardından seçimlere gidildi. iki ayrı liste ile gidilen seçimler sonucunda CÜNEYT AYDIN Çorlu Şube Başkanı olarak ipi göğüsleyen taraf oldu.

Yeni seçilen şube yönetim kurulu şu şekilde belirlendi:
Şube Başkanı      : Cüneyt Aydın
Şube Bşk. Yrd.    : Tanju Bilgin
Şube Bşk. Yrd.    : Gökhan Yıldırım
Şube Bşk. Yrd.    : Engin Yılmaz
Şube Bşk. Yrd.    : M. Selim Eryavuz
 
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 30 Haziran 2018 Cumartesi