Seçim sonuçları ülkemiz ve tüm vatandaşlarımız için hayırlı olsun

Seçim sonuçları ülkemiz ve tüm vatandaşlarımız için hayırlı olsun

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Genel Başkanı Mehmet Şahin, seçim sonuçlarına ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, 24 Haziran'da yapılan seçimle Milletimizin tarihi bir dönemeci daha geride bıraktığını ve kendi geleceği için kararını verdiği, kararını da hür iradesiyle sandığa yansıttığını ifade etti.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, seçim sonuçlarına ilişkin şu görüşlere yer verdi:

“Türkiye, çok partili siyasi hayatımızda bir ilk olan, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yürürlüğe gireceği 24 Haziran genel seçimlerini, demokratik bir olgunluk içinde tamamlamıştır. Artık hantal devlet yapısından kurtulmaya yönelik büyük bir adım atıldı. Ülke idaresinde çift başlılığa son verildi. Bu sonuçla ülke sorunları karşısında milletin temsilcilerinin elini kolunu bağlayan zincirler de kırılmış oldu.

Demokrasilerde halkın dediği önemlidir. 24 Haziran'da yapılan seçimle Milletimiz tarihi bir dönemeci daha geride bırakmış ve kendi geleceği için kararını vermiş, kararını da, hür iradesiyle sandığa yansıtmıştır. Seçim sonuçlarına bakıldığında, milletimiz tercihini, istikrar ve güven ortamına sahip çıkmaktan yana olduğunu bir kez daha göstermiştir. Sonuçlar ne olursa olsun, ortaya çıkan neticede, sağduyu ve aklıselim kazanmıştır.

Türkiye genelinde, cumhurbaşkanı ve 27’nci dönem milletvekili genel seçiminde 16 Nisan 2017'de yapılan referandum seçimlerine göre katılım oranı daha da artarak 87.37 seviyesi ile rekor düzeyde oldu. Bu oranlar Türkiye demokrasisi açısından oldukça memnuniyet vericidir. 

Bu gelişmelerle birlikte ülkemizin birçok açıdan sıçrama yapacağına ilişkin beklentilere karşılık olacağına inanıyoruz. Mevcut hükümetin artık bir bahanesi kalmamıştır. Türkiye bu seçimin ardından artık ekonomiye ağırlık vermeli. Bundan sonraki süreçte toplumsal bütünlüğümüze zarar verecek kısır tartışmalardan bir an önce uzaklaşmalı, yeni yönetim sistemimizi taçlandıracak sağlam ekonomiye yönelik adımları vakit kaybetmeksizin atmalıyız. Yeni Anayasaya göre yasal değişiklikler de bir an önce hayata geçirilmelidir. Anayasadaki temel hak ve özgürlükleri kısıtlayan, demokratik süreci engelleyen ve toplumun tercihlerini sınırlandıran ne kadar düzenleme varsa bir an önce değiştirilmelidir.

Bugün itibariyle Türkiye için yeni bir dönem başladı. Öz Gıda İş olarak, bir kez daha, bu zor süreçten alnının akıyla çıkan milletimize, demokrasinin temel unsuru olan seçme ve seçilme hakkının sağlıklı işlemesine vesile olan herkese teşekkür ediyor, sandıktan çıkan bu sonuçların vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Bu vesile ile de yeni, seçilen sayın Cumhurbaşkanımızı tebrik ediyor, hayırlı hizmetlere imza atacağına olan inancımızı yineliyoruz."

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 25 Haziran 2018 Pazartesi