Genel Başkanımız Mehmet Şahin: “Ramazan Bayramınızı yürekten kutluyorum”

Genel Başkanımız Mehmet Şahin: “Ramazan Bayramınızı yürekten kutluyorum”

Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, ‘’Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif’in sonuna gelerek; muhabbetle kucaklaşacağımız bir bayrama daha kavuştuk. Ramazan Bayramınızı kutluyor; bu mübarek günlerin, tüm İslam alemiyle birlikte birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

Bayramlar birlik ve beraberliğin pekişmesi, barış ve huzur ortamının sağlanması, küslerin barışması ve birbirimizi anlamanın en güzel vuku bulma şeklidir. Bu anları her zaman değerlendirmeli ve bayramlara tatil gözüyle bakmak yerine birlikte geçirmenin önemini ve değerini daha çok bilmek gerekir.

Toplumun fertlerini, sevenleri bir araya getiren bu bayramlar insan ilişkilerinin güçlenmesi açısından oldukça önemlidir. Büyüklerin ziyaret edilip, küçükler ile bayramlaşıp aile olmanın birlikte olmanın önemi kuşaktan kuşağa aktarılması gerektiğini toplumumuzun birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ülkemizin de zor zamanlardan geçtiği aile olmanın birlik olmanın değerini huzur, sükûnet ve barış içinde birbirimizi anlayarak ve dinleyerek her zaman daha ileriye doğru gitmemiz gerekmektedir.

Maalesef dünyanın pek çok yerinde Müslümanlar, bu bayrama da boynu bükük, yüreği yaralı, gözleri yaşlı şekilde giriyor. Suriye ve Filistin başta olmak üzere, tüm İslam coğrafyasında kardeşlerimizin içinde bulunduğu durum, bizleri de derinden üzüyor. İnşallah, bu mübarek günler, kardeşlerimizin kurtuluşuna; tüm insanlığın huzur ve güven içinde geleceğe umutla bakabilmesine vesile olur.

Bu yılın ilk yarısında yani 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimi, Türkiye’nin demokratik gelişimi ve ekonomik kalkınması için olumlu bir karar olarak görmekteyim. Bu nedenle, 24 Haziran’da yapılacak olan seçim, ülkemiz ve milletimiz açısından çok büyük önem taşımaktadır.  Seçimin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını ve huzur ve sükûnet içinde geçmesini temenni ediyorum.

Bu vesile ile tüm üyelerimizin Ramazan Bayramınızı kutluyor; bu mübarek günlerin, tüm İslam alemiyle birlikte birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyor, bayram dolayısıyla memleket hasreti gidermek, akraba ziyareti yapmak için yola çıkacak üyelerimize trafik kurallarına riayet ederek yolculuk yapmalarını, çok dikkatli olmalarını, bayram sevincini acıya dönüştürmemelerini özellikle rica ediyorum.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 13 Haziran 2018 Çarşamba