Genel Başkanımız Mehmet Şahin’den 'Anneler Günü' mesajı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin’den 'Anneler Günü' mesajı

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Anneler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında "Biz biliyoruz ki annelerimiz ne zaman canımız yansa, ne zaman yolda çıkmaza girsek ilk başvurduğumuz yanımızda olmasının yettiği tek yegane varlıktır” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, anneliğin en yüce duyguların başında geldiğini belirterek, başımıza bir şey geldiğinde veya üzüldüğümüzde kendini hiçbir çıkar beklemeden ateşe atan annelerimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimize vurgu yaptı.

Şahin Anneler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: 
“Annelik en yüce duyguların başında gelir. Karşılıksız sevgisini, güvenini hissettiğimiz, dokunmaya, bakmaya kıyamayan, her an yanımızda olan, ilk gülümsediğimiz, yanında huzur bulduğumuz annelerimiz; bizi hayata hazırlayıp ilk konuşma dilimizi, toplumsal yaşama ayak uydurabilmemizi, davranış biçimimizi ve karşılıksız sevginin ne demek olduğunu öğretmiştir”

Yaşımız ne olursa olsun, her zaman olduğu gibi “Bu hayata bizleri hazırlayan, ilk öğretmenimiz, ilk arkadaşımız, bizi anlayan tek insan olan annemizin sevgisine her zaman muhtaç olduğumuzu” anlatan Şahin sözlerini şöyle tamamladı.

Biz biliyoruz ki ne zaman canımız yansa, ne zaman yolda çıkmaza girsek ilk başvurduğumuz yanımızda olmasının yettiği tek yegane varlıktır. Kıymetini hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz başımızın tacıdır. Peygamber efendimizin hadisinde bahsettiği gibi ‘’ Biz insana, anne-babasına iyi davranmasını tavsiye etmişizdir. Çünkü annesi onu nice sıkıntılara katlanarak taşımıştır. Sütten ayrılması da iki yıl içinde olur. Önce bana sonra da anne-babana şükret diye tavsiyede bulunmuştur. Dönüş ancak banadır’’  Diyerek bize annelerimizin kıymetini bir kez daha gözler önüne serer.

Belki kimimiz bugünü hüzünlü geçiriyoruz. Anneleri yanında olmayan ama dualarını ve sevgisini yanında hisseden, annesini hiç görmemiş bütün çocuklara, çocuğunu kaybetmiş annelerimize ve çocuğunu bu vatan uğrana kaybeden şehit annelerimizin hüznünü bütün yüreğimle paylaşıyorum. Allah’tan sabır ve rahmet diliyorum.

Annelerimize, anne adaylarımıza, biyolojik olmasa da bizi büyüten, kendini anne hisseden bütün annelerimiz unutmayalım ki bu topluma yetiştirdiğiniz tüm çocuklar sizin eseriniz onlara yol gösterici, topluma ve insanlığa daha yakışır duyarlı evlatlar yetiştirdiğinizi ve yetiştireceğinizi temenni ediyorum.

Ünlü şairlerimizden Necip Fazıl KISAKÜREK ise, annenin hayatımızdaki önemini şu dizelerle dile getiriyor.
‘’Bir zincir istiyorum, hırsımı bağlayacak
   Bir yangın istiyorum, ruhumu dağlayacak
   Bir ana istiyorum, başımda ağlayacak    ‘’

Bu vesile ile yüreğindeki sınırsız sevgi ve şevkat olan bütün annelerin ve büyük bir heyecan içinde evladını kucağına almayı bekleyen anne adaylarının anneler gününü kutluyorum. Annelerimizin kıymetini bir gün değil her gün bilmek ümidi ile…
Yayımlanma Tarihi: 11 Mayıs 2018 Cuma