Aziz Milletimiz, darbecilere cansiperane durarak geçit vermemiştir

Aziz Milletimiz, darbecilere cansiperane durarak geçit vermemiştir

Türkiye'yi darbelerle köşeye sıkıştırmak isteyen bu alçaklar bir kez daha hüsrana uğramışlardır.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin yapmış olduğu yazılı açıklamada şunları kaydetti, "15 Temmuz Cuma gecesi yapılmak istenen darbe girişimini şiddetle kınıyorum. Bu aziz millet, demokrasiye karşı darbe girişiminde bulunan millet düşmanlarına cansiperane bir şekilde karşı durmuş, Türkiye'yi darbelerle köşeye sıkıştırmak isteyen bu alçakları bir kez daha hüsrana uğratmışlardır"

Türkiye Cumhuriyetinin var oluşundan bu yana demokrasi tarihimizde belli dönemlerde meydana gelen darbeler ve darbe girişimlerinde bulunanlar dünya sahnesinde hak ettiğimiz yeri almamızı hep engellemişlerdir. 27 Mayıs darbesi, 12 Mart askeri muhtırası, 12 Eylül darbesi ve 28 Şubat post-modern darbesinin etkileri hala kendini hissettirirken, bu ülke 27 Nisan 2007 tarihinde yine gece yarısı saat 23:20'de e-muhtıraya şahit oldu. Ve en son ise 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişimi hepimizin malumu!

Yurt genelinde devletin çeşitli kademelerinde (ordu, polis, yargı, kamu kurumları vs.) yapılanma başarısı gösteren bu malum yapılar, ilk defa bu kadar gözleri dönmüş bir şekilde darbe girişiminde bulundu. Zaman, bu aziz milletin vergileri ile alınan silahları kendi milletine çevirmekten çekinmeyen millet düşmanlarına karşı mücadelede kararlı olma ve kenetlenme zamanıdır.

NE OLURSA OLSUN MİLLİ İRADEYE KARŞI YAPILAN HER DARBE VATANA İHANETTİR, DEVLETE İHANETTİR, MİLLETE İHANETTİR. BU ŞEREFSİZCE YAPILAN DARBE GİRİŞİMİ, ÜLKEMİZE ZARAR VERMEK İSTEYENLERİN SON ÇIRPINIŞI OLACAK VE TARİHİN TOZLU RAFLARINDA YERLERİNİ ALACAKLARDIR.

Milletimiz, demokrasimize karşı uzanan elleri, sokağa çıkarak kırmış ve darbecilere geçit vermemiştir.

Türk milleti dün gece kalın harflerle tarihe not düştü.
Ankara, İstanbul, Erzurum, Malatya, Trabzon, Rize, Bayburt, Bolu, Sakarya, Adana ve Konya başta olmak üzere birçok il ve ilçede Vatandaşlar, İstanbul ve Ankara'daki askeri darbe girişimine karşı demokratik hukuk devletini korumak hepimizin görevidir diyerek sokaklara çıktı. Milletimiz , siyasi partilerimiz, medyamız ve sivil toplu kuruluşlarımız üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Ve millet iradesine sahip çıktı. Bir destan yazıldı, bu halkımızın destanıdır...

Kahramanca hayatlarını ortaya koyarak bu belayı defeden özel kuvvetlerimiz ve tüm emniyet mensuplarımızı alınlarından öpüyor, yürekten kutluyorum. Darbe girişiminde hayatını kaybeden, güvenlik görevlilerimizi, polisimizi ve sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum.

Ayrıca olayın olduğu ilk andan itibaren, meydanları dolduran Öz Gıda-İş Sendikası çalışanlarına, teşkilatına, üyelerimize ve vatandaşlarımıza sendikam adına teşekkür ediyorum.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 17 Mayıs 2017 Çarşamba