Sendikamız çalışanları adına toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı

Sendikamız çalışanları adına toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı

Sendikamız Öz Gıda İş ile Öz Büro İş Sendikası arasında yürütülen görüşmeler sonucunda 01.01.2018 – 31.12.2019 yılları arasında 2 yıllık dönemi kapsayacak III. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Öz Gıda İş Sendikası Konferans Salonunda Sendikamız ile Öz Büro İş Sendikası arasındaki TİS İmza Töreni'ne Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı A.Baki Gülbaba, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu, Öz Büro İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Celal Karaca, Adem Gündoğan ve sendikamız çalışanları katıldı.

İmza töreninde konuşan Genel Başkanımız Mehmet Şahin, “Geldiğim günden bugüne kadar sendikamızın hukukunu ilgilendiren işlerde hiçbir zaman duygusallaşmadım. Adaletten ve hakkaniyetten ayrılmamaya çalıştım. Bugün bu toplu iş sözleşmesini de bu anlayışla imzaladık. İnşallah daha iyi şartlarla, sizlere daha iyi imkanlar sağlayarak hep beraber uzun yıllar birlikte devam ederiz. Sendika bu günlere geldiyse hep beraber siz çalışanlarımızın emekleri sayesinde geldi. Verdiğiniz emekten, gayretten ve sadakatten dolayı da sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. İmzalanan toplu iş sözleşmesi herkese hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı A.Baki Gülbaba, öncelikle Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin’e çok teşekkür ederek, aslında iki sendika arasında gerçekleşen TİS görüşmelerinde genellikle anlaşmanın pek de kolay olmadığını ancak kendileri için durumu oldukça kolaylaştırdıklarını ve tarihte imzalanan en hızlı sözleşmeyi imzaladıklarını belirtti.

Gülbaba konuşmasında şunları kaydetti.

“Bugün burada çok hayırlı ve güzel bir vesile ile bulunuyoruz. İnsanların emeği ile, ücretleri ile hakkı ve hukuku ile ilgili sorumluluk çok ağır bir sorumluk. Hele bizim gibi öte inancı ve kaygısı olan insanlar için çok daha zor bir şey. Sendikada çalışan arkadaşlarımızın ben sendikada çalışıyorum. Emeğimin bedelini alıyorum. Saygın bir pozisyonum var. Bana burada saygı duyuluyor. Geleceğim ile ilgili hiçbir kaygı taşımıyorum ve çok keyifli bir adreste çalışıyorum diyor olmaları sendika çalışanları için çok önemli. Bizim literatürümüzde, bakışımızda, kültürümüzde personel diye bir ayrım yok. Sizler bizim yol arkadaşlarımızsınız. Hep birlikte aynı şeyin mücadelesini veriyoruz. Mücadelesini verdiğimiz şey, insanın hakkı, emeğin huzurudur. Bu anlamda da toplu iş sözleşmesini imzaladığımızı düşünüyorum. Burada gelebileceğimiz en maksimum noktaya geldiğimize inanıyorum. Zaten toplu iş sözleşmesinde de bütün mesele alabileceğinizin en azamisini almaktır. Mutlu olabileceğimiz bir toplu iş sözleşmesine imza attığımızı düşünerek bunun huzuru ile hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Allah hayırlı etsin, gönül huzuru ile, ağız tadı ile eşleriniz ve çocuklarınızla bu kazanımları harcamak nasip olsun” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli ise, “İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile sosyal haklarda önemli kazanımlar elde edilmiştir. Sendikanızın çabalarının yanı sıra biz işveren olarak da sizler için en iyi ücretleri vermeye çalıştık. Bu süreçte emeği geçenlere teşekkür eder, toplu iş sözleşmesinin sizlere, sendikamıza ve sendikanıza hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Öz Gıda İş Sendikası ile Öz Büro İş Sendikası arasında 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesi törenle imzalandı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 26 Ocak 2018 Cuma