Çukutli; "Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum"

Çukutli;

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yılı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile bir açıklama yaptı.
 
Çukutli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 
“Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 104. yıldönümünü, Türkiye ve dünyadaki tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum. 23 Nisan tarihi ülkemizin milli egemenliğinin ve bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından birini oluştururken öte taraftan da çocuklarımız için bayram olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle, bugünü bayram olarak kutlayan çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen istiklal mücadelemiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması, vatanımızın düşman işgalinden kurtarılması ve Cumhuriyetimizin ilanıyla hedeflerine ulaşmıştır. Türkiye, 100 yıllık birikimine bağlı olarak çağdaş, demokratik ve hukuk devletini güçlendirmeye devam etmelidir. Ulusal Egemenlik Türkiye’nin vazgeçilmezidir. Türkiye, her geçen gün gelişmekte ve güçlenmekte, demokrasi geleneklerimiz yerleşmektedir. Zira, demokrasi ve hukuka bağlılık milletimiz için dönüşü olmaz bir yaşam tarzı olmuştur. Bu nedenle, millet olarak, ulusal egemenliğimize, temel hak ve özgürlüklerimize her zamankinden daha çok sahip çıkmalıyız ki, çocuklarımıza daha güzel, daha müreffeh bir ülke bırakabilelim.
 
Bu duygu ve düşüncelerle; barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, en değerli varlığımız olan çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.”
 
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 22 Nisan 2024 Pazartesi