Patiswiss çalışanı sendikamıza üye olduğu gerekçesiyle işten çıkarıldı

Patiswiss çalışanı sendikamıza üye olduğu gerekçesiyle işten çıkarıldı

Kısa bir süre önce örgütlenme çalışmalarını başlattığımız Ankara Ostim’de kurulu bulanan Patiswiss fabrikası yetkilileri, sendikamıza üye olan bir işçiyi sendikalı olduğu gerekçesiyle işten çıkardı. Bunun üzerine üyemiz işçiler, atılan arkadaşlarının işe geri alınması ve sendikanın tanınması talebiyle fabrika önünde eylem başlattı.

Ankara Şube Başkanlığımız tarafından yürütülen eyleme; Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Ramazan Gülpolat, Sultan Murat Karadağ, Adnan Gürsoy, Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek, Merkez Şube Başkanımız Hasan Çiloğlu ve işçiler destek verdi.

Fabrika önünde basın açıklaması yapan Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Burada işçilerin sendikalı olma hakkına müdahale edilerek anayasal hakkı gasp ediliyor. Üyemiz işçi işe geri alanına kadar buradan bir tarafa gidiş yok, eylemlere devam edeceğiz. Sizde akşam kafanızı yastığınıza koyduğunuzda rahat uyuyamayacaksınız.” dedi.

Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek, yaptığı açıklamada, fabrika çalışanlarının bir süre önce Öz Gıda İş Sendikası'na üye olmalarından dolayı işten çıkarılarak, Anayasal haklarının ihlal edildiğini söyledi. Patiswiss yetkililerinin bu hukuksuz uygulamasını protesto ederek işçilerin Anayasal hak olan sendikalaşma haklarının tanınmasını isteyen Çiçek, direnişimiz atılan işçimiz geri alınana kadar ve işçilerin sendikal hakları tanına kadar devam edecektir.” dedi.

"Burada uzun zamandır yürütülen bir çalışmamız var. Arkadaşlarımızı sendikaya üye yapıyor, Anayasal haklarını anlatıyoruz” diyen Çiçek; “çok hızlı büyüyen bir şirket, yeni yatırımlar yapıyor fabrikalar açıyorlar. Buna bir itirazımız yok ancak işçi arkadaşlarımızın da bazı talepleri var. Bu şirketi biz büyüttük ama emeğimizin karşılığını alamıyoruz diyorlar. Sendikayla bu yüzden iletişime geçtiler. Bizde onların isteği doğrultusunda bir çalışma başlattık. İşverenin tutumu kabul edilebilir değil. Avukat olan bir Genel Müdür var ancak sendikal çalışmayı engellemenin suç olduğunu bilmiyor. Ya da bilmesine rağmen hukuksuz bir şekilde davranmaktan çekinmiyor. Bu kişiyle ilgili de harekete geçeceğiz, bağlı bulunduğu baroya bildireceğiz. Eylemimiz taleplerimiz karşılanana kadar büyüyerek devam edecek.”

Depremzede İşçiler İhanetle Suçlanıyor
“Deprem bölgesinden gelen arkadaşlarımızın mobbingle, tehditle, şantajla ya işten atıldığını ya da işten çıkarılmaya mahkum bırakıldığını belirten Çiçek, “yılını doldurmayan işçileri işten çıkararak işçilerin kıdem hakkı gasp ediliyor. Anayasamızın 51. Maddesini” hiçe sayarak suç teşkil etmesine aldırmaksızın çağdışı bir uygulamayla ikna odaları kurarak, size zor zamanda iş verdik şimdi sendikalı olup bize ihanet etmeyin diyerek her türlü manevi ve psikolojik baskı uygulanıyor.” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından işçiler, “Atılan işçiler geri alınsın, Sendika hakkımız engellenemez, Baskılar Bizi Yıldıramaz, Patiswiss İşçisi Yalnız Değildir” sloganı attı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 7 Şubat 2024 Çarşamba