8 AsSu çalışanı sendikamıza üye olduğu gerekçesiyle işten çıkarıldı

8 AsSu çalışanı sendikamıza üye olduğu gerekçesiyle işten çıkarıldı

Kısa bir süre önce örgütlenme çalışmalarını başlatıp yetki talebinde bulunduğumuz Sakarya Akyazı Dokurcunda kurulu bulanan AsSu Aşkale fabrikası yetkilileri, sendikamıza üye olan 8 işçiyi sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkardı. Bunun üzerine üyemiz işçiler, atılan arkadaşlarının işe geri alınması ve sendikanın tanınması talebiyle fabrika önünde eylem başlattı. 

Örgütlenme Dairesi Başkanımız Göksel Şengün, yaptığı açıklamada, fabrika çalışanlarının bir süre önce Öz Gıda İş Sendikası'na üye olmalarından dolayı işten çıkarılarak, Anayasal haklarının ihlal edildiğini söyledi.

AsSu yetkililerinin bu hukuksuz uygulamasını protesto ederek işçilerin Anayasal hak olan sendikalaşma haklarının tanınmasını isteyen Şengün, "Öz Gıda İş Sendikası olarak üyelerimiz için buradayız. Çalışma barışının sağlanmasını istiyoruz. İşverenin baskıcı tutumundan vazgeçip, işçinin sendikaya üye olma özgürlüğüne saygı göstermesini istiyoruz. İşçilerin sesine kulak vermesini istiyoruz. İşveren yetkililerine diyalog çağrısında bulunuyor, zor günlerden geçtiğimiz ekonomik koşullarında işten atılan işçi kardeşlerimizin tekrar işlerine dönmesini talep ediyoruz. Taleplerimiz nettir; İşçi arkadaşlarımızın Anayasadan doğan sendikalaşma haklarını ve işten çıkartılan arkadaşlarımızın işlerine iade edilmelerine kadar eylemlerimizi devam ettireceğiz” dedi.

31 Temmuz 2023 Pazartesi günü yapılan eyleme; Sakarya Şube Başkanımız Hüseyin Özkan, Şube Başkan Yardımcılarımız Cüneyt Demir, Hakan Uysal, Yavuz Filcan, Örgütlenme Daire Başkanımız Göksel Şengün, Hak İş Sakarya İl Temsilcisi ve Hizmet İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mesut Gökdemir, Öz Sağlık İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Ahmet Kamil Bilgin, Öz Orman İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı İslam Şişman ve işçiler destek verdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 31 Temmuz 2023 Pazartesi