Öz Gıda İş, CP Standart Gıda'da Hukuk Mücadelesini Kazandı!..

Öz Gıda İş, CP Standart Gıda'da Hukuk Mücadelesini Kazandı!..

Uzun yıllardır devam eden ve başta üyelerimiz olmak üzere tüm C.P. Standart Gıda işçilerinin umutla beklediği yargı kararı sendikamıza ulaştı. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi verdiği kararla sendikamızın C.P. Standart Gıda’da Yetkili Sendika olduğuna, Toplu İş Sözleşmesi yapabileceğine hükmetti.

Konuyla alakalı Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi.

‘’Öncelikle kararın başta Öz Gıda İş Sendikamız olmak üzere, üyelerimize, tüm işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Yargımız örnek bir karar verdi, bu kararın başka davalara da örnek teşkil etmesini temenni ediyorum. Örgütlenme sürecinden hukuk mücadelesine varana kadar emeği geçen başta teşkilatımız olmak üzere, sendikasına güvenerek umutsuzluğa kapılmaksızın bizi yalnız bırakmayan tüm işçi kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Maalesef her örgütlenme sürecinde aynı şeyleri konuşuyor, benzer sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Kamuoyunun da bildiği üzere CP’de başlattığımız örgütlenme çalışmalarımızı 2017 yılının sonunda nihayete erdirmemize rağmen işverenin itirazı üzerine 2018 yılından itibaren 5 yılı aşkın süredir hukuk mücadelesi vermekteyiz. Ülkemiz için bu durum ne yazık ki kanayan bir yaradır. Biz ebetteki bağımsız mahkemelerimize, yargı sistemimize güveniyoruz. Ancak işverenlerin kimi zaman kötü niyetli olarak yargı sürecindeki yoğunluğu kendi lehlerine ve işçinin aleyhine kullandığını görüyoruz. Tabii ki biz üyelerimize her zaman bu sürelerde yaşanan kayıpları telafi etmek için elimizden geleni yapacağımızı söylüyor ve masada bunu sağlamaya çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte C.P. Standart Gıda işvereninin sağduyu ile yaklaşarak süreci devam ettireceğini umuyor ve iş barışını bozmadan C.P. İşçilerini mutlu edecek bir sözleşmeyi beraber imzalamayı umuyoruz.

İşveren bu zamana kadar yasal haklarını kullandı, saygı duyuyoruz. Ancak bundan sonraki süreç itiraza kapalı ve karar kesin. İsteriz ki herkes bu yasalara, verilen bu kararlara saygılı olsun. İşçinin iradesine, Anayasal hakkına saygı göstersin. Aksi taktirde girilecek mücadeleler konusunda karnemiz ortada. Ne gerekiyorsa yapar, ülkemizde verilen yargı kararının uygulanması için sonuna kadar gideriz. Ancak herkes bilir, bizim sendikacılık anlayışımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. C.P. Standart yöneticilerine çağrımız da bu yöndedir. Gelin kavgayı değil diyaloğu, çatışmayı değil barışmayı konuşalım. Kazanan işçi olsun, emekçi olsun, kazanan C.P. Standart Gıda olsun. Biz artık burada olacağız, bu iş yerini bizim gibi sahipleneceğiz. Buranın başına kötü bir şey gelmesin diye canla başla çalışacak, bu işletmeyi büyütmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Çünkü artık çıkarlarımız ortaktır. İşçi de kazanacak işveren de kazanacak. Derdimiz, meselemiz budur. C.P. Standart Gıda güçlendikçe C.P. İşçisi de güçlenecektir.

C.P. işçisine tekrar hayırlı olsun diyorum. İşçi kardeşlerimiz hiç merak etmesinler. Bu uzun bekleyişin ve sendikalarına gösterdikleri güvenin karşılığını alacaklar. Onları davalarından vaz geçirmek için kötü niyetli birtakım girişimlere, yalan haberlere, sahte belgelere prim vermediler. Şimdi günümüz ekonomik koşullarında rahat edebilecekleri bir sözleşme ile aileleri ile birlikte huzurlu, mutlu günlere kavuşmaları için gereken neyse yapmaya devam edeceğiz.

BU VESİLE İLE DEVAM EDEN DİĞER DAVALARIMIZA DA DEĞİNMİŞ OLAYIM. BAŞTA ABALIOĞLU LEZİTA VE DOĞUŞ ÇAY OLMAK ÜZERE TÜM İŞVERENLERİMİZE SESLENİYORUM.

C.P. Standart işletmesi için ne söylüyorsak aynıları sizlerin işletmeleri için de geçerlidir. Gelin işçiye eziyeti bırakın. Yanlış hesap Türk yargısından er ya da geç dönüyor. Bu işletmeler bizim milli servetimiz. Emekçileri mağdur etmeden, iş barışını bozmadan, diyalog yoluyla, sulh yoluyla birlikte masada oturarak sorunlarımızı çözelim. Birlikte büyüyelim, birlikte kazanalım, zenginleşelim. Kazanan ülkemiz olsun, işçiler olsun. Yargı makamlarımızı boş yere yormayalım, meşgul etmeyelim. Siz işverenlerimizden ricam da bu kararın size örnek teşkil etmesidir.’’

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 11 Nisan 2023 Salı