Lezita çalışanlarına MÜJDE!...

Lezita çalışanlarına MÜJDE!...

Bölge Adliye Mahkemesi Denizli İş Mahkemesinin Lezita Kararını Bozdu…

Değerli Lezita Emekçileri,

Sendikamız, son dönemde yürüttüğü Abalıoğlu Lezita örgütlenmesinde hukuki bir zafer daha elde etti. Öz Gıda İş Sendikasının Abalıoğlu Lezita’da toplu pazarlığa başlamak için yeterli çoğunluğa sahip olduğu mahkeme kararı ile tescillendi.

İşveren yetki tespitine itiraz etti
Abalıoğlu Lezita işletmesinde başlattığımız örgütlenme çalışması sonucu yeterli çoğunluğu sağlayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığına başvuruda bulunduk. Bakanlık, yaptığı inceleme sonucu sendikamızın TİS için yeterli üyeye sahip olduğunu tespit etti. Ancak işveren süreci uzatmak adına Denizli İş Mahkemesine başvuruda bulunarak yetki tespitine itiraz davası açtı. Açılan davada yerel mahkemenin işveren lehine karar vermesi üzerine sendikamız bu karara itiraz etti. Bunun üzerine Bölge Adliye Mahkemesine taşınan dava 25 Ocak 2023 tarihinde karara bağlandı.

Sendikamızın toplu iş sözleşmesi yapmak için yeterli çoğunluğu sağladığı tespit edildi
Mahkeme, Denizli İş Mahkemesinin verdiği kararı reddederek Öz Gıda İş Sendikasının Toplu İş Sözleşmesi yapmaya yetkili olduğuna karar verdi. Kararın tüm taraflara hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Sendika olarak, 2021 yılında Abalıoğlu Lezita’da sağladığımız çoğunluğu bir kez daha mahkeme kararı ile tescil ettik. Mahkeme’nin verdiği bu karar, sendikamızın haklılığını ortaya koymuştur. Elde ettiğimiz hukuk zaferi göstermiştir ki sendikalı olan çalışan, güçlü ve güvenceli çalışandır. Üyelerini bir an olsun yalnız bırakmayan ve sonuna kadar yanında olan Sendikamızın elde ettiği bu zafer, bunun en açık göstergelerinden biridir.

Abalıoğlu işvereninin yapması gereken ise bir an önce Sendikamız ile toplu iş sözleşmesi masasına oturması ve çalışanlarının taleplerine karşılık vermesidir. Bu karar, emekçilerin güvencesizliğe, düşük ücrete, baskılara teslim olmadan çalışabileceğini gösteren bir karardır. Bu karar, tüm işyerlerinde sendikasız çalışmanın artık son bulabileceğini gösteren bir karardır.

İŞVERENE ÇAĞRIMIZ SÜRECİ UZATMA, YARGITAYA TAŞIMA, EMEKÇİYİ MAĞDUR ETME. BİRAN ÖNCE OTURUP İŞÇİNİN, BÖLGENİN VE İŞVERENİN BİRLİKTE KAZANACAĞI BİR DÜZEN KURALIM.

Basın Bürosu

MAHKEME KARARI EKTEDİR. 
 
Yayımlanma Tarihi: 1 Şubat 2023 Çarşamba