İş güvenliğinde sıfır tolerans

İş güvenliğinde sıfır tolerans

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Fedakârlık üzerine bir hayat kuran madenci kardeşlerimizin emeklerine sahip çıkmak ve onu yüceltmek biz karar vericilerin en büyük sorumluluğudur" ifadesini kullandı. 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla yazılı açıklama yapan Albayrak, Türkiye'nin köklü bir madencilik kültürüne sahip olmasına rağmen, sektörün ekonomideki payının dünyadaki örnekleri ile karşılaştırıldığında hak ettiği değerin oldukça altında kaldığını aktardı.

GÜVENLİK EN ÖNEMLİ KONU
Bakan Albayrak, "Madenci kardeşlerimizin emeklerinin yurt içinde ileri teknoloji imkânları ile işlenerek değere dönüştürülmesi için gereken her türlü düzenlemeyi hayata geçirdik" diye konuştu.
 
Güvenli madenciliğin tesisinin, en önem verdikleri konuların başında geldiğini ifade eden Albayrak şunları söyledi:

İNSAN MERKEZLİ POLİTİKA
"Güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamının oluşturulması için iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarında sıfır tolerans uygulayacağız. 'İnsan merkezli' politikalarımızın özünü oluşturan bu konuda hiçbir kişi veya kuruma en ufak bir taviz ya da tereddüt gösterilmeyecektir. Bugün vesilesiyle, ülkemizin aydınlık geleceği için alın teri döken bütün madencilerimizin Dünya Madenciler Günü'nü kutluyor, hayatını kaybeden maden şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum."

ŞEHİT MADENCİLER İÇİN DUA EDİLDİ
Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait maden ocağında, "Dünya Madenciler Günü" dolayısıyla tören düzenlendi. TTK Karadon Müessese Müdürlüğü'ne ait Yeni Servis Kuyusu önünde, iş kazalarında hayatını kaybeden madenciler için Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.

Kaynak: Sabah
Yayımlanma Tarihi: 5 Aralık 2017 Salı