Anneye hem meslek hem çocuk parası

Anneye hem meslek hem çocuk parası

İstihdam seferberliğinde yeni fazın önümüzdeki günlerde uygulanacağını belirten Bakan Sarıeroğlu, ‘İşbaşı eğitimi alanlara da çocuk bakım yardımı vereceğiz’ dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başlatılan milli istihdam seferberliğinde ikinci fazın önümüzdeki günlerde uygulanacağını söyledi.

İşbaşı eğitim programlarının süresinin de 3 aydan 6 aya çıkarıldığını anlatan Sarıeroğlu, "Bu eğitim programına katılan kadınlarımız bir miktar çocuk bakım yardımı desteği alacaklar" dedi. 

Kadın Girişimcileri Derneği'nin (KAGİDER) geleneksel kahvaltı toplantısına katılan Sarıeroğlu, bugün Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında yeni dönemde uygulanması planlanan teşviklerin bir sunumunu gerçekleştireceklerini ve çok yakın zamanda iş dünyası ile paylaşacaklarını söyledi. Sarıeroğlu, şöyle konuştu: "İstihdam seferberliğinin ikinci fazını önümüzdeki günlerde başlatacağız. Teşvik uygulamalarımızı tekrardan gözden geçiriyoruz. Özellikle kadınlarla alakalı bugüne kadar getirdiğimiz teşviklerin beklediğimiz faydayı sağlamamasındaki temel sebebin diğer teşviklerle örtüşüyor olması ve tercihlerin de genelde başka alanlara doğru kayması. Bunu engelleyici düzenlemeler hazırladık. Çok yakın zamanda paylaşacağız."

Bakan Sarıeroğlu, doğum borçlanması yapılabilmesinin şartlarını anlattı. Kanuna göre kadının 3 çocuk için borçlanma yapabileceğini anımsatan Sarıeroğlu, şöyle konuştu: "Borçlanma için sigortalı tescilinin olması, kısa ya da uzun vade sigorta kolları yönünden prim ödenmiş olması ve daha sonra doğum yapılmış olması ile doğum tarihinden sonra 2 yıllık süreyi geçmemek üzere prim ödenmemiş sürelerin bulunması gerekmektedir."

Kaynak: Takvim
Yayımlanma Tarihi: 1 Aralık 2017 Cuma