Lezita işçileri McDonald's önünde basın açıklaması yaptı

Lezita işçileri McDonald's önünde basın açıklaması yaptı

Lezita fabrikasında işten çıkartılan üyemiz işçilerin mücadelesi 50 günü geride bıraktı. Bir süredir İstanbul’da devam ettirilen direniş eylemlerimiz bu sefer Lezita’nın tedarikçisi olduğu McDonald’s önünde yapılan basın açıklaması ile devam ettirildi.

Örgütlenme Dairesi Başkanımız Göksel Şengün, üyemiz işçilerle birlikte Lezita ile iş ortaklığı bulunan firmalara yönelik uyarı eylemlerimiz kapsamında 6 Temmuz çarşamba günü Beşiktaş McDonalds önünde basın açıklaması yaptı. Üyelerimiz adına yapılan açıklamada İzmir’de faaliyet gösteren Lezita fabrikasının hukuk dışı tutumunu devam ettirdiğine dikkat çekildi.

Yapılan açıklamada, "en temel insan haklarından sendikal örgütlenme hakkını gasp eden ve bu sebeple haksız şekilde çalışanlarını işten atan tedarikçiniz Lezita’ya karşı, işçi haklarını birlikte savunmak için McDonalds’dan işbirliği talep ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

MCDONALDS KÜRESEL İNSANİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKMALIDIR
Şengün, “ülkemizde yaklaşık 260 restoranı ve 6.000 civarında çalışanı bulunan uluslararası bir markanın, işçi haklarını ve yasaları hiçe sayan firmalarla ticari işbirliği yapması, küresel insani değerlere uymadığına vurgu yaparak, McDonalds’tan talebimiz AB ülkelerindeki sendikal örgütlenme ve işçi haklarına karşı gösterdiği özen ve saygıyı Türkiye de de göstermesidir” dedi.

McDonalds’ı tedarikçisi Lezita’nın, sendikal örgütlenme hakkına yönelik uyguladığı haksız ve yasa dışı baskısına karşı Lezita işçilerine destek vermeye ve Lezita’yı hukuku hiçe sayan tavrından vazgeçmesi için uyarmaya davet eden Örgütlenme Dairesi Başkanımız Şengün, “aksi takdirde McDonalds’ın, tedarikçisi Lezita’nın sendikal örgütlenme hakkını hiçe sayan hukuk dışı uygulamalarını görmezden gelmesi halinde, meşru eylemlerimizi Türkiye’nin her ilindeki McDonalds restoranları önünde de başlatacağız” uyarısında bulundu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 6 Temmuz 2022 Çarşamba