Uluslararası alanda bir başarı daha

Uluslararası alanda bir başarı daha

Uluslararası İlişkiler ve Projeler Koordinatörümüz Aybüke Bengü Özmutaf, ETUC Gençlik Komitesi Başkan Yardımcılığına seçildi.

Aynı zamanda 2021 yılından itibaren Avrupa Gıda, Tarım ve Turizm Sendikaları Federasyonu (EFFAT) Gençlik Komitesinin başkanı olan Özmutaf, 21 Haziran 2022 tarihinde Brüksel’de gerçekleşen toplantıda 39 ülkeden 45 milyon işçiyi temsil eden Avrupa Sendikalar Konfederasyonu’nun (ETUC) Gençlik Komitesi Başkan Yardımcılığına seçilerek Konfederasyonumuz Hak-İş’i temsilen uluslararası alanda bir başarıya daha imza attı.

Özmutaf’ın ETUC Gençlik Komitesi Başkan Yardımcılığına seçilmesi HAK-İŞ'in uluslararası alandaki itibarını, etkinliğini ve gücünü bir kez daha ortaya koymuştur.

Özmutaf, 2,5 yıllık adaylık sürecinde; gençlerin karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almaları, işgücüne girişlerinde engellerin kaldırılması, jenerasyon eşitliğinin sağlanması, adil geçişin genç işçilerin yararına olacak şekilde düzenlenmesi, iklim değişikliğiyle mücadele gibi pek çok konuda genç işçileri Avrupa düzeyinde temsil edecek.

Yeni seçilen ETUC Gençlik Komitesi şu şekilde oluşmuştur.
Başkan; Yolanda Gil Alonso - İspanya
Başkan Yardımcısı Aybüke Bengü Özumtaf - Türkiye
Başkan Yardımcısı Dimitar Cherkezov - Bulgaristan

Üye;
Vera de Man - Hollanda
Melanie Hackl - Almanya
Eylem Aydemir - Belçika
Alexandru Taslica - Federasyonlar
Markus Wright – Finlandiya

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 21 Haziran 2022 Salı