Ofçay fabrikasında işbaşı yaptırılmayan üyelerimiz derhal işbaşı yaptırılmalı, Anayasal haklarına saygı duyulmalıdır

Ofçay fabrikasında işbaşı yaptırılmayan üyelerimiz derhal işbaşı yaptırılmalı, Anayasal haklarına saygı duyulmalıdır

2020 yaş çay sezonunun açılmasıyla birlikte mevsimlik işçiler iş başı yapmaya başlamasına rağmen Rize'nin Pazar ilçesinde faaliyet gösterin Ofçay fabrikasında çalışan 11 mevsimlik üyemiz işçi işbaşı yaptırılmamıştı. Bunun üzerine Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanlığımız 29 Mayıs 2020 tarihinde Ofçay fabrikası önünde yaptığı basın açıklaması ile işçilerin bir an önce işbaşı yaptırılmasını isteyerek işverene uyarıda bulunmuştu.

29 Mayıs 2020 tarihinden bugüne kadar yapılan girişimlerinden olumlu bir sonuç alınamaması üzerine işbaşı yaptırılmayan üyemiz işçiler, yeniden işbaşı yapma taleplerini dile getirerek 5 Haziran 2020 tarihinde Ofçay fabrikası önünde eyleme başladı.

Öz Gıda İş çatısı altında örgütlenen OFÇAY işçileri adına başlattığımız eylemde bir konuşma yapan Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanımız Hasan Fehmi Bursalı, sezonun başlamasına rağmen işbaşı yaptırılmayan üyelerimizin işe geri alınmasını ve sendikal haklarının tanınmasını isteyerek Ofçay yönetimini sert bir dille uyardı.



Asla müsamaha gösteremeyeceğimiz bir takım uygulamalara karşı gerek sözlü gerek yazılı tüm ikazlarımıza rağmen bu haksız ve hukuksuz davranışlara JACOBS (Ofçay) işvereninin ısrarla devam ettiğini söyleyen Rize Şube Başkanımız Hasan Fehmi Bursalı, “Bölge çalışanları ve bölgede faaliyet gösteren işverenler bilirler ki sendika olarak misyonumuz; Çalışanlarımızın ve üyelerimizin hak ve menfaatlerini koruyup kollamak olduğu kadar işverenlerimizin de hukukları ve haklarında özenli ve iyi niyetli koruyup hareket etmektir. İşçi, işveren ve sendikanın partner olarak güç birliği yaptığı her işletme bunun olumlu karşılığını yaşayarak görmüştür” dedi.

Dünyanın sayılı şirketlerinden olan JACOBS (Ofçay) çalışanlarının Anayasal bir hak olan sendika hakkına saygılı olduklarını düşünmek ve uygulamalarda da bunu bizzat görmek tek temennimizdir diyen Bursalı; 

“Çay mevsiminin açılmasına ve mevsimlik çalışanların işlerine çağrılmasına rağmen halen davet edilmeyen arkadaşlarımızın acilen ve ivedilikle işe çağrılmaları talebimizdir. Görev değişikliği yapıyorum denilerek, yıllardır aynı işi yapan kişilere başka görevler tevdi edip peşinden başka türlü düşünceler içerisinde olunarak yapılmak istenen hamleler bize göre art niyetli ve tehlikeli hamlelerdir. Bu yol ve yöntemlere yeltenen işveren en iyimser tahminimizle Öz Gıda-İş Sendikasını hiç tanımıyor diye düşünüyoruz. Bir kez daha söylüyoruz ki: Memlekete lazım olan çalışmak ve üretmek, İş yerlerine lazım olan barış ve huzurdur. Bunu birlikte başarırız. Taleplerimiz en kısa sürede yerine getirilsin. Kimse de Hak-İş Konfederasyonu ve Öz Gıda-İş Sendikamızın sabrını da gücünü de test etmeye kalkmasın. Aksi takdirde JACOBS’ un İstanbul Genel Merkezi başta olmak üzere her işletmesinin olduğu yerlerde, yapılmaya çalışılan bu hukuksuzluklar en yüksek perdeden anlatılmaya başlanacaktır” uyarısında bulundu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 5 Haziran 2020 Cuma