Genel Başkanımız Mehmet Şahin: "Çanakkale bir ulusun direniş ve diriliş ruhudur"

Genel Başkanımız Mehmet Şahin:

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, Çanakkale savaşı, yalnızca bir kurtuluş savaşı değil, bir ulusun direniş ve diriliş ruhudur" dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin Çanakkale Deniz Zaferinin 105. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “Birçok kahramanlık hikayesine sahne olan, adına destanlar yazılan, türkü olup dillere dolanan Çanakkale Zaferimiz, yakın dünya tarihinde bir dönüm noktası olan ve yedi düvele karşı bir varoluş mücadelesinin sahnelendiği destansı bir tarihtir. Tarihin akışı üzerinde akıllardan silinmeyecek şekilde kazınan Çanakkale Savaşını yalnızca bir kurtuluş savaşı olarak değil, bir ulusun direniş ve diriliş ruhu olarak görmeli ve özellikle genç nesillere çok iyi anlatmalıyız.

Çanakkale, göğüslerin düşmana siper edildiği, havada kurşunların birbiriyle çarpıştığı sıra dışı bir savaştı. Çanakkale, aynı zamanda yaralı düşmanını savaş alanından alıp, düşman siperlerine götürüp teslim edecek kadar insan olduğunu unutmayanların savaşıydı. İslâm’ın bayrağının yere düşmemesi için dünyanın dört bir tarafından Bosna’dan Beyrut’a, Gazze’den Halep’e, Hindistan’dan Kudüs’e kadar bütün Müslümanlar, hilâfetin merkezi İstanbul düşmesin diye cepheye koşan genç-yaşlı, erkek-kadın tüm isimsiz kahramanlar geri dönmeyi bir an olsun düşünmeden gözleri kapalı vatanları için savaşmışlar ve insanlık onurunun ne olduğunu tüm dünyaya göstermişlerdir.

Ne mutlu ki bugün, Çanakkale’yi geçilmez yapan o ruh, o vatan sevgisini 15 Temmuz gecesi, Fırat Kalkanı, Afrin, Zeytin Dalı ve İdlib harekatlarında tüm milletimizin seferber olmasıyla bir kez daha gördük. Çanakkale Deniz Zaferinin 105. yıldönümünde, uğruna büyük bedeller ödediğimiz vatan toprakları için canlarını feda eden başta cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi Öz Gıda İş Sendikası adına saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 18 Mart 2020 Çarşamba