Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Kadın üyelerimizle bir araya geldi

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Kadın üyelerimizle bir araya geldi

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 5 Mart 2020 tarihinde Konfederasyonumuz HAK-İŞ tarafından, Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde, 6 Mart’ta Ankara’da 9. Uluslararası Kadın Emeği Buluşmasına katılmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sendikamız kadın üyeleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle yapılan programa Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in yanı sıra, Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Abdulhalik Damar, Sultan Murat Karadağ, Teşkilatımızın Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Hak İş Genel Sekreter Yardımcısı Eda Güner, Kadın Komitesi Başkanımız Aybüke Bengü Özmutaf ve kadın üyelerimiz katıldı.

Programın açılış konuşmasına yapan Kadın Komite Başkanımız Aybüke Bengü Özmutaf, Sendikamızın kadınlara yönelik yürüttüğü projeler, yapılan eğitimler ve kadın komitemizin çalışmalarına ilişkin kısa bir bilgilendirme yaptı.

TÜRK SENDİKAL HAREKETİNE VİZYON KATTIK

Konuşmasına Öz Gıda İş Sendikası hakkında kısa bir bilgi vererek başlayan Genel Başkanımız Mehmet Şahin, “1976 yılında kurulan gıda iş kolunun en büyük sendikası olan Öz Gıda İş Sendikası aynı zamanda Hak-İş’in de kurucu sendikasıdır. Bir anlamda projeler ve fikir babında Hak-İş’in hep amiral gemisi olmuştur. Sadece Hak-İş’e değil Türkiye sendikal hareketine de birçok vizyon kattık. Birçok ilkleri gerçekleştirdik. Sorumlu sendikacılık yapan sendikamız, ülkemizi, milletimizi ve devletimizi daima kendi faaliyetlerimizin önüne koyuyor ve yaptığımız her işte de bir katkımız ve faydamız olsun diye önceliyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE PARMAKLA GÖSTERİLEN ÖRNEK BİR SENDİKA HALİNE GELMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Sendikacılık yapmayı muhataplarımızla kavga yapmak olarak görmediğimizin altını çizen Şahin, Dünyanın gidişatını iyi bilmek lazım, karşımızdaki insanlar donanımlı ve bilgili insanlar, dolayısıyla biz sendika olarak onlarla bir denklik ilişkisi içerisinde olamazsak, rekabet edemezsek o zaman fazla bir itibarımız olmaz bizi de fazla kâle almazlar. Yani sadece kaba kuvvetle, kavga etmekle bu çağda fazla gidilecek yer yok. O yüzden biz aklımızı, bilgimizi, tecrübemizi daima öne çıkarmak zorundayız. Dolayısıyla bu toplantılara bu manada önem veriyoruz. Yani birbirimize bir şeyler katmak, eksiklerimizi kapatmak, hep beraber bir takım olmak ve sendikamızı Türkiye’de parmakla gösterilen örnek bir sendika haline getirmek için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

KADINLAR BİR ŞEY ELDE EDECEKSE KENDİ MÜCADELESİNİ VERMELİ
Kadın çalışanların Öz Gıda İş bünyesinde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Bulunduğunuz işyerinde her ne yapıyorsanız mücadelenize oradan başlayarak devam edin. Delege olmaya çalışın, temsilci olmaya çalışın, şube yönetimine girmeye çalışın, genel merkez yönetimine girmeye çalışın, her yerde mutlaka aktif ve katılımcı olun ve talep eden olun. Hakkınızı arayın mücadele edin. Kadınlarla ilgili gayret ediyoruz, emek sarf ediyoruz, ne yaparız, nasıl yaparız da daha fazla bu işin içine katarız diye ama, bu tek taraflı olarak bizim gayretlerimiz ile olacak bir iş değil. Kadınlar da bir şey elde edecekse kendi mücadelesini, kendi gayretiyle kendi elde etmeli. Birileri onlara lütfediyorsa zaten bir anlam yok. Kim lütfediyorsa yarın tekrar elinizden geri alabilir. Yani kazandığınız sizin kendi emeğiniz olması lazım ki başkası sizden onu alamasın. Bu vesile ile de tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü yürekten kutluyorum” dedi.

Program, Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in eski Kadın Komite Başkanımız Eda Güner’e Hak İş Konfederasyonu Genel Sekreter Yardımcısı olması nedeniyle emeklerinden dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etmesi ile son buldu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 6 Mart 2020 Cuma