FİSKOBİRLİK Fındığın Tamamına Talip!

FİSKOBİRLİK Fındığın Tamamına Talip!

Fındık alım sezonunu açılması ile birlikte fındık piyasasında hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. FİSKOBİRLİK başkanı Bayraktar, üretimin olduğu bölgelerde kooperatiflerin alıma hazır olduğunu ve üreticilerden gelecek tüm fındığa talip olduklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıl kötü bir sezon geçiren fındık üreticisi, fındık alımlarının başlaması ile heyecanlı bir zaman dilimi yaşamaya başladı. Fındık piyasasındaki alımlarda farklı fiyatların oluştuğunu kendilerinin piyasa fiyatlarının üzerine 10 kuruştan 50 kuruşa kadar fark koyarak alım yaptıklarının altını çizen FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, randıman ile ilgili herhangi bir sıkıntı olmayacağını, bir kısım verilerin üreticinin lehine kullanılacağını, fındığın piyasadaki fiyatın üzerindeki bir fiyattan alınacağını söyledi. Alımların başladığını ve yoğun günler yaşandığını belirten Bayraktar, dün ve bugün Giresun’da toplam 22 ton fındık alımı yapıldığı, henüz piyasaya fındığın tam anlamı ile inmediğini, insanların toplama dönemine yeni başladıklarını ancak birliğin alıma erken başladığını söyledi. Tüm bölgelerde kooperatiflerin alıma hazır olduğunun altını çizen Bayraktar, 9,5 liradan alımların devam ettiğini, üreticilerin FİSKOBİRLİK’e sahip çıkması gerektiğini, stabil ve istikrarlı bir piyasada birliğin mutlaka güçlü olması gerektiğini söyledi.

Güçlü Olursak Üreticiye Faydamız Olur
Fındık alımı konusunda açıklama yapan Bayraktar, dünyada hiçbir kurumun devlet desteği olmadan müdahale alımı yapamayacağının altını çizerken, birliğin ayakta kalmak için ticaret yapmak zorunda olduğunu, ticaretin devamlı olması için de üreticinin desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bayraktar, güçlü olunduğu müddetçe üreticiye faydalarının olabileceğinin altını çizdi.

Tüm Fındığa Talibiz
Üreticiden gelen tüm fındığa talip olduklarını belirten Bayraktar, miktar olarak 10 bin ton ya da 200 bin ton gibi bir kısıtlama yapmadıklarını, geçen yıl alınan fındık miktarının iki katının alınmasının başarı göstergesi olacağını söyledi.

Kaynak: Haber7
Yayımlanma Tarihi: 24 Ağustos 2017 Perşembe