Çukutli; ‘kadınların karar alma mekanizmalarında daha güçlü bir konuma gelmeleri için çalışıyoruz’

Çukutli; ‘kadınların karar alma mekanizmalarında daha güçlü bir konuma gelmeleri için çalışıyoruz’

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Halil Çukutli, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında “Gerek aile gerek toplum yapımızın kutsalı olarak kabul edilen kadınlarımızın, hayatın her alanında etkinliklerini artırması, ülkemizin yarınlara yürüyüşünde büyük önem taşımaktadır” dedi

Genel Başkanımız Halil Çukutli, mesajında şunları söyledi:
Türk kadını, tarihimizin en eski dönemlerinden içinde bulunduğumuz çağa kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın merkezinde yer almış, her dönemde ihtiyaç hissettiğimiz fedakarlıkların en yücesini yapmıştır. Ülkemizin kurtuluş ve yeniden devlet kurma mücadelesinde en önde yer alan Anadolu kadını, gösterdiği başarılarla varlığını ispatlamış ve adını Türk tarih sahnesine adını altın harflerle yazdırmıştır. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Dünyada hiçbir milletin kadını, ‘milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez" sözleriyle kadınlarımızın milli mücadelede çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtmiştir.

Cumhuriyet dönemi boyunca eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi her alanda büyük başarılar ortaya koyan kadınlarımız, annelik gibi manevi rollerin yanında, bugün toplum içerisinde söz sahibi olmanın da haklı onurunu yaşamaktadır. Aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, toplumumuzun temel ve ortak sorumluluğudur.
 
Bugün ülkemizde, kadınlarımızın sorunları vardır. Bu sorunlar hayatın her alanında kendisini gösterebilmektedir. Kadınlar; ülkemizin ve dünyanın çeşitli yerlerinde hukuki yollarla yapılan çalışmalara rağmen; şiddete ve ayrımcılığa uğramaktadır. Cinsiyet ayrımcılığı; siyasette, karar mekanizmalarında, ekonomide ve eğitimde kendini göstermektedir. 

36 bini aşkın üyeye sahip bir sivil toplum kuruluşu olarak kadınların iş ve sosyal hayatını kolaylaştırmak için yapılacak çok şeyin olduğunun bilincindeyiz. Kadınların çalışma hayatının her alanında var olmalarını sağlayabilmek için kendilerine güçlü şekilde destek olmaya ihtiyaç vardır. Bu destek ile birlikte kadınların hayatın her alanında olmalarının önündeki engeller birer birer kaldırılacaktır. Kadınların bu kıymetli mücadelesi sayesinde kazanılan bu anlamlı gün onlara armağan edilen bir gün değil, haklı bir kazanımdır. Bugün kadınları hayatın her noktasında görmek mümkün, fakat yeterli değildir. Öz Gıda İş olarak hem toplumumuzda hem de teşkilatımızda kadınları daha fazla destekleyerek, kadınların karar alma mekanizmalarında daha güçlü bir konuma gelmeleri için çalışıyor, kadınların iş ve aile yaşamını uyumlaştırmaları amacıyla birçok düzenlemenin hayata geçirilmesi için mücadele veriyoruz.

Bu düşüncelerle Kadınların şiddete maruz kalmadıkları, ekonomik, toplumsal ve siyasal alanda etkinliklerini daha da artırdıkları, toplumda daha görünür ve güçlü oldukları bir dünya dileği ile tüm kadın üyelerimizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü yürekten kutluyor, sağlık, huzur, başarı ve mutluluk diliyorum.
 
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 7 Mart 2023 Salı