Genel Başkanımız Mehmet Şahin; “Mescid-i Aksa’da Müslümanlara yapılan saldırıyı lanetliyor, İsrail devletini şiddetle kınıyorum”

Genel Başkanımız Mehmet Şahin; “Mescid-i Aksa’da Müslümanlara yapılan saldırıyı lanetliyor, İsrail devletini şiddetle kınıyorum”

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, bir terör devleti olan İsrail’in Mescid-i Aksa'da ibadet eden cemaate yönelik gerçekleştirdiği acımasız saldırıları insanlıktan yoksun ve vahşicedir” ifadesini kullandı.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, hiçbir kutsallığa saygısı olmayan İsrail’in mübarek Ramazan ayında bile Harem-i Şerif'e yapılan baskının ve barış içinde ibadet edenlere yönelik saldırının açık bir ihlal ve ahlaksız bir davranış olduğuna dikkat çekti.

Şahin, Kudüs'te yaşananlarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

İsrail devleti Filistin topraklarında insanlık suçu işlemektedir. Yahudi yerleşimcileri iskân etme planına karşı her akşam iftar sonrası binlerce yıllık evlerine, yurtlarına sahip çıkmak ve mukaddesatlarını korumak için protesto gösterileri düzenleyen Filistinliler, hemen hemen her akşam tüm dünyanın gözleri önünde İsrail polisinin müdahalesine maruz kalıyor, şehit ediliyor.

İsrail'in, yasa dışı yerleşimciler lehine Kudüs’te yaşayan Filistinlilerin nesillerdir yaşadıkları evlerine el koyularak, zorla tahliye edilmelerine yönelik operasyonlar ne hukukidir ne de insanidir. Söz konusu Müslümanlar olunca adeta kör, sağır ve dilsiz olan dünya bu işgal ve hukuksuzluğa göz yumdukça İsrail bu zulmünü devam ettirecektir. Artık ABD’nin İsrail’i koşulsuz desteklemesi, batının ikiyüzlü ve çifte standartlı tutumları tiksinti verecek boyutlara ulaşmıştır.

Bir an önce Filistinli sivillerin yaralandığı bu acımasız saldırıların derhal durdurulması için somut ve etkili girişimlerde bulunulmalıdır. Buradan bir kez daha BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Kurulu’nun Filistin'le ilgili almış olduğu kararları uygulaması konusunda hassasiyet göstermeye ve güçlü bir tavır ortaya koymaya çağırıyoruz. Ancak bu yaşananları sona erdirecek asıl adımları atacak olanlar İslam ülkelerinin yöneticileri olmalıdır. Şimdi kendine Müslüman diyen ülkelere sormak istiyorum! Ne zamana kadar bu zulme sessiz kalacaksınız? ne zaman uyanıp Filistin halkının sesine ses vereceksiniz? 

Biz ÖZ GIDA İŞ sendikası olarak, elbette ki haykırmaya, Kahrolsun İsrail! demeye ve lanet okumaya devam edeceğiz, biz elbette ki meydanları doldurup sesimizi yükseltmeye bu zulme razı olmadığımızı göstermeye devam edeceğiz, biz elbette ki kol kola girip Filistinli kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hissettirmeye devam edeceğiz. Biz sonsuza dek mazlum Filistin halkı ile beraberiz.

Bir kez daha Kudüs’te yaşanan zulmü lanetliyor, hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail'in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya ve müslümanlara yönelik saldırılarını şiddetle kınıyorum.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 10 Mayıs 2021 Pazartesi