Genel Başkanımız Mehmet Şahin; ‘Tüm üyelerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum’

Genel Başkanımız Mehmet Şahin; ‘Tüm üyelerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum’

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkanımız Mehmet Şahin, “Bizler, çalışanlar olarak, demokratik, gelişmiş ve kalkınmış, dünya ile bağı güçlü, dışa açık, ekonomik gelişmesini ve kalkınmasını gerçekleştirmiş, Cumhuriyetin 97 yıllık şanına uygun büyük ve lider bir Türkiye talep ediyoruz” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Cumhuriyetin ilanının 97. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

Cumhuriyet ilanı yalnız Türk ulusu için değil, geri bırakılmış tüm uluslar ve medeniyet tarihi için de üzerinde dikkatle durulmaya değer bir devrimdir. İstiklal savaşının bizzat Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yokluklar, imkânsızlıklar içinde sevk ve idare edilmesi ile kazanılan büyük zafer sonrasında Cumhuriyetin ilan edilmesi, ülkemizin kuruluş felsefesinde millet iradesinin tecelli ettiğinin en açık göstergesi olmuştur.

97 yıldır karşısına çıkan türlü zorlukların üstesinden gelerek ilerleyişini sürdüren Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyetin ilanından itibaren kalkınma ve demokratikleşme yolunda çok önemli mesafeler kat etmiş sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağı olmuştur.

Köklü tarihimizden, zengin kültürümüzden ve vefakâr milletinden güç alan Cumhuriyetimiz, yakın coğrafyamız ve topraklarımızda son dönemde yaşanan bütün olumsuz gelişmelere rağmen, güçlü demokrasisi, hukuk devleti kimliği, temel insani değerlere olan bağlılığı ve ilkeli dış politikasıyla dünyanın yükselen güçleri arasında yer almaktadır. Unutulmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyeti; muhteşem fedakarlıklarla, savaş meydanlarında sergilenen kahramanlıklarla, sonsuza kadar yaşamayı hak etmiştir. 

Öz Gıda İş Sendikası olarak, hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadan ülkemize, insanımıza ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Yaşanan bütün sorunlara karşı Türkiye demokrasi yolunda yenilenerek ilerlemeye devam edecektir. Bizler çalışanlar olarak, demokratik, gelişmiş ve kalkınmış, dünya ile bağı güçlü, dışa açık, ekonomik gelişmesini ve kalkınmasını başarmış, Cumhuriyetin 97 yıllık şanına uygun büyük ve lider bir Türkiye talep ediyoruz”

Bu duygu ve düşüncelerle 97. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yol arkadaşlarını rahmetle anıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm üyelerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.”

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 28 Ekim 2020 Çarşamba