Genel Başkanımız Mehmet Şahin; “Gazze'de yaşanan soykırımı lanetliyor, ABD ve İsrail yönetimlerini şiddetle kınıyorum”

Genel Başkanımız Mehmet Şahin; “Gazze'de yaşanan soykırımı lanetliyor, ABD ve İsrail yönetimlerini şiddetle kınıyorum”

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, ABD’nin İsrail’i desteklemesi, batının ikiyüzlü ve çifte standartlı tutumları tiksinti verecek boyutlara ulaşmıştır” ifadesini kullandı.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini uluslararası hukuku ve ilgili tüm BM kararlarını ihlal ederek Kudüs’e taşımasının bölgeye, huzur, güven, barış ve istikrar getirmeyeceğine dikkat çekti.

Şahin, Kudüs'te yaşananlarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı uluslararası hukuka göre bir suçtur. ABD’nin tüm dünyaya rağmen, ben yaparım olur anlayışıyla Kudüs’ün bir ülkenin başşehri olduğuna karar verme gibi bir yetkisi yok. Bu adım, Birleşmiş Milletler kararlarına, uluslar arası hukuka aykırıdır.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesine dönük aldığı karar aynı zamanda bölgede büyük bir provokasyon anlamına da gelmektedir. İsrail’in kuruluşunun 70. yıldönümünde, ABD’nin Kudüs Büyükelçiliği’nin açılması ve bunun için yapılan törenler tam da bu provokasyonun göstergesidir. ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini ilgili tüm BM kararlarını ihlal ederek Kudüs’e taşıması bölgeye, huzur, güven, barış ve istikrar getirmeyecek aksine güvensizliği, istikrarsızlığı ve çatışmayı beraberinde getirecektir.

Maalesef silahsız siviller bu olayı protesto ederken İsrail askeri bir kez daha, tüm uluslararası hukuk ve savaş kurallarını ihlal ederek, orantısız güç kullanmak suretiyle gözünü kırpmadan kadın çoluk çocuk demeden 59 masum, savunmasız Filistinliyi şehit ediyor, 2 binin üzerinde yaralı var. Bu bir vahşet, alçakça yapılan katliamdır, şiddetle kınıyoruz.

Artık ABD’nin İsrail’i desteklemesi, batının ikiyüzlü ve çifte standartlı tutumları tiksinti verecek boyutlara ulaşmıştır. Bu adımdan cesaret alan haydut devlet İsrail, Filistin halkına karşı küresel ve bazı Batılı ülkelerin açık desteği ile soykırım uygulamaya devam ediyor.

Evet, bu yapılan bir katliam… Masum halka, çocuklara yapılan katliam. Yıllardır acısı dinmeyen Filistin halkına yapılan katliam.

Osmanlı idaresinde Adaletin, önce İngilizlerin sonra Siyonist İsrail’in işgali altında zulmün hüküm sürdüğü kadim kent Kudüs. Aslında Müslümanların ilk kıblesi ve Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in -Aleyhissalatu Vesselam- Miraç yolculuğuna çıktığı yer olan Mescid-i Aksa ile Hristiyan ve Yahudilerin en kutsal mekanlarına ev sahipliği yapan Kudüs, 1917'de Osmanlı egemenliğinden çıktığından beri sıkıntılı günler yaşıyor.
Ancak bu yaşananları sona erdirecek asıl adımları atacak olanlar İslam ülkelerinin yöneticileri olmalıdır. Şimdi kendine Müslüman diyen ülkelere sormak istiyorum! Ne zamana kadar katliama sessiz kalacaksınız? Filistinli kardeşlerinizin katliamını seyretmeye devam mı edeceksiniz? Arap halkları ne zaman uyanacak? Ve Arap liderleri… ne zaman uyanıp Filistin halkının sesine ses vereceksiniz? 

Biz ÖZ GIDA İŞ sendikası olarak, elbette ki haykırmaya, Kahrolsun İsrail! demeye ve lanet okumaya devam edeceğiz, biz elbette ki meydanları doldurup sesimizi yükseltmeye bu zulme razı olmadığımızı göstermeye devam edeceğiz, biz elbette ki kol kola girip Filistinli kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hissettirmeye devam edeceğiz. Biz Mazlum Filistin halkı ile beraberiz.

Söylenmesi gereken söz, zulmün ve işgalin önüne geçecek güç bir an önce ortaya konulmalıdır.

Filistin halkına yönelik bu imha saldırılarının derhal durdurulması için somut etkili girişimlerde bulunmalıdır.
 
Gazze'de yaşanan soykırımı lanetliyor, ABD ve İsrail yönetimlerini kınıyorum. Şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.
 
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 15 Mayıs 2018 Salı